EU fondovi


U sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova Europske unije provodi se Operativni program pod nazivom „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje od 2014. do 2020. godine, čiji su ciljevi povezanost i mobilnost, razvoj i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš u svrhu promicanja održive regionalne i lokalne mobilnosti te povećanja broja putnika u javnom prijevozu.


Ciljevi svakog suvremenog prijevoznika, kao i u Libertas Dubrovnik d.o.o., uz odgovornu upravljačku politiku jest i osiguravanje kvalitetne održive usluge i prometne povezanosti svih gradskih predjela uz visoku razinu sigurnosti i ekološke prihvatljivosti u skladu s europskim standardima.

OPIS PROJEKTA: Prijavitelj projekta je Libertas - Dubrovnik d.o.o., a cilj projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prijevoza građanima nabavom 18 novih autobusa. Provedbom projekta će se riješiti ključni problem zastarjelog voznog parka društva Libertas - Dubrovnik d.o.o., čiji sadašnji vozni park karakterizira veliki broj prijeđenih kilometara i visoka prosječna starost vozila koja se koriste u pružanju javne usluge na području Grada Dubrovnika i dijela Dubrovačko – neretvanske županije. Vozni park Društva karakterizira i velik broj autobusa čiji motori zadovoljavaju EURO 2 i EURO 3 normu, što negativno utječe na okoliš.

CILJ PROJEKTA: Nabavom novih autobusa će se unaprijediti kvaliteta javnog prijevoza građana na području potpisnika Ugovora o pružanju komunalne usluge i o nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu, a što će pozitivno utjecati na kvalitetnu i sigurnu uslugu prijevoza. Projektom je planirana zamjena 18 starijih dizel autobusa, EURO norme 0, 2 i 3 za 18 novih autobusa EURO norme 6.

Ukupna vrijednost projekta: 42.152.750,00 HRK

EU sufinanciranje projekta: 28.500.000,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 28.05.2021.– 31.12.2023.

Kontakt osoba:
Ante Vojvodić, dipl. oec.
e-mail: ante.vojvodic@libertasdubrovnik.com

Libertas Dubrovnik d.o.o je u promet pustio 11 novih gradskih niskopodnih autobusa nabavljenih u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija'' 2014.-2020.

Investicija je financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupka dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanja broja putnika u javnom prijevozu

Novih jedanaest suvremenih niskopodnih autobusa MAN Lion's City A21, puštenih u promet, povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza te smanjiti zagađenje ispušnim plinovima, sukladno EURO 6 normi.

Gradu Dubrovniku i Libertasu Dubrovnik s današnjim danom isporučeno je svih jedanaest novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna.Novi suvremeni niskopodni autobusi MAN Lion's City A21, od kojih su četiri u Komolac stigla u četvrtak, a preostala četiri u petak, povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza. Prva tri isporučena su početkom svibnja.

Izvorni članak (dubrovnik.hr)

Novih 11 autobusa pretežno će se rasporediti na gradske linijeGradu Dubrovniku i Libertasu Dubrovnik s današnjim danom isporučeno je svih jedanaest novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna.

Izvorni članak (liberoportal.hr)

SPREMNI ZA GRADSKE LINIJE U Dubrovnik stiglo 11 novih autobusau cijelosti financiranih bespovratnim sredstvima Gradu Dubrovniku i Libertasu Dubrovnik s današnjim danom isporučeno je svih jedanaest novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna.

Izvorni članak (dubrovackidnevnik.net.hr)

‘POTPUNO BESPLATNI’ Libertasu stigli novi niskopodni autobusi, uskoro će ih nabaviti još 23 Libertasu Dubrovnik ovog su četvrtka stigla prva tri nova niskopodna autobusa od njih ukupno 11 u cijelosti nabavljena putem sredstava Europske unije. Riječ je o MAN-ovi autobusima duljine 12 metara, a trebali bi i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila. Novi vozni park ovog su četvrtka obišli gradonačelnik Mato Franković, pročelnica UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i direktor Libertasa Dubrovnik Ante Vojvodić.

Izvorni članak (dulist.hr)

Gradu Dubrovniku i JGP Libertas Dubrovnik isporučena su prva tri od ukupno 11 suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna. Na parkiralištu Luke Dubrovnik danas su ih predstavili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktor Libertasa Dubrovnik d.o.o. Ante Vojvodić.

Izvorni članak (dubrovacki.hr)

Gradu Dubrovniku i JGP Libertas Dubrovnik isporučena su prva tri od ukupno 11 suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna. Na parkiralištu Luke Dubrovnik danas su ih predstavili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktor Libertasa Dubrovnik d.o.o. Ante Vojvodić.

Izvorni članak (liberoportal.hr)

Grad Dubrovnik nabavlja 11 novih, suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u iznosu od 18 milijuna kuna. Novi autobusi povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila.

Ugovor o kupnji autobusa potpisan je u gradskoj vijećnici, a novi se autobusi na gradskim prometnicama očekuju do iduće sezone. Rok za isporuku je 200 dana od potpisivanja ugovora.

Ovaj EU projekt koordinirao je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, a pročelnica Zrinka Raguž istaknula je kako i ovaj projekt pokazuje tendenciju ove gradske uprave u korištenju EU sredstava.

"U mandatu ove gradske uprave ugovoreno je više od milijardu kuna europskih sredstava za gradske projekte. To nas iznimno veseli i nastavljamo raditi u tom smjeru, a s obzirom da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture najavljuje i nove natječaje za nabavku autobusa EU sredstvima, bit ćemo spremni za njih i vjerujem jednako uspješni kao do sada", kazala je pročelnica Raguž.

Ugovor su potpisali direktor Libertas – Dubrovnik d.o.o., gradskog društva za prijevoz putnika Ante Vojvodić i Mario Fabek, direktor AutoHrvatska PSC d.o.o. čija je ponuda ostvarila najveći broj bodova u postupku javne nabave.

"Korisnicima ćemo omogućiti vožnju u najnovijim autobusima, klimatiziranima i ekološki najprihvatljivijima koji se trenutačno mogu naći na tržištu. Ovo je početak i nadamo se i novim natječajima za daljnje obnavljanje našeg voznog parka uz EU sufinanciranje", kazao je direktor Vojvodić, ističući kako je ovo prvi put u povijesti da će Libertas dobiti autobuse financirane putem EU i državnog proračuna RH što će uvelike olakšati poslovanje društva.